onsdag 15 oktober 2008

Kronprinsessan till Uddevalla


Det blir royalistisk glans kring invigningen av kraftvärmeverket på Lillesjö. Den 19 januari kommer kronprinsessan Victoria till Uddevalla för att klippa bandet. – En fjäder i hatten för oss, säger en stolt Roger Johansson, vd för Uddevalla Energi.

Redan i början av det här året skrev Roger Johansson ett brev till sessan där han berättade allt om kraftvärmeverket. Och betonade särskilt en sak:

– Miljösatsningen. Det här är den största i länet på mången god dag. Vi gör ju värme och el av avfall på ett mycket miljövänligt sätt. Victoria gillade det hon fick höra. Härom dagen kom hennes svar.

– Hon meddelade att hon gärna kommer till Uddevalla den 19 januari, berättar Roger Johansson.

– Vi är förstås mycket glada över hennes intresse. Victoria verkar vara en positiv person och jag tycker hon sköter sitt jobb med den äran. Besöket på Lillesjöverket sker under förmiddagen.

– Vi kommer naturligtvis att visa anläggningen för kronprinsessan, därefter får hon högtidligen inviga det hela och så avslutar vi med lunch. Men Victoria vill göra ännu mer av trippen till Uddevalla. Så det kommer att bli en fortsättning på dagen.

– Ja, hon önskar även få en bild av fisket och fiskenäringen här i väst, berättar Roger Johansson. Så nu håller vi på att tillsammans med länsstyrelsen att hitta ett lämpligt program för resten av dagen. Lillesjöverket kommer att elda upp 100 000 ton sopor varje år och satsningen går lös på 900 miljoner för Uddevalla Energi.

– Redan i dag levererar vi fjärrvärme till Uddevalla och detta sedan sex veckor tillbaka. Däremot har vi ännu inte kommit igång med elproduktionen, förhoppningsvis gör vi det redan nästa vecka. Lillesjöverket kommer då att producera 60 000 MWh om året, vilket ungefär innebär årsförbrukningen för 3 000 normalvillor.

Inga kommentarer: